Старт на изграждането на  новия мост над река Марица на

...
Старт на изграждането на  новия мост над река Марица на
Коментари Харесай

Стартират строителството на новия мост над река Марица за 17 млн. на пътя Плодовитово – Асеновград

Старт на построяването на  новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград ще бъде дадена тази седмица, научи TrafficNews. Съоръжението, което е в правата сред Градина и Първомай, ще бъде построено от компанията „ ГБС- Инфраструктурно строителство “, чиято оферта е била 16,8 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Прочетете още
 В процедурата участваха още  „ ОРС – Инфраструктура “ „ Трейс Груп холд “, „ ИСА -200 ”, както и  Консорциум „ Вени-Микс “, само че те са били отстранени.

Проектното решение планува новото оборудване да е на 15 м от съществуващото и с дължина 200 м. Новият мост ще бъде с габарит от 6,5 м и два банкета по 1,25 м. Ще бъдат издигнати и нужните подстъпи към него.

Това е извънредно значим инфраструктурен план за община Първомай и целия район. Старият мост е стоманен, издигнат преди 80 години с еднопосочно придвижване и с стеснен тонаж до 5 тона, което е огромна спънка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е  компрометиран  и се нуждае от ремонт.

Срокът за построяването на новия мост е 365 дни.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР